home

Desertul Sahara, Muntii Atlas si misterele Magrebului

ALGERIA - TUNISIA

Oran - Tlemcen - Alger - Tipaza - Djemila - Constantine - Timgad -Annaba - Tabarka - Tunis - Cartagina - Sidi Bou Said - Hammamet -

El Djem - Matmata - Douz - Chott el Djerid - Tozeur - Oasis Mountains -Gafsa - Kairouan - Sousse - Port El Kantaoui

Algeria si Tunisia sunt fara doar si poate unele dintre cele mai interesante tari ale Magrebului si ale intregului continent african. Cucerite si stapanite mai intai de fenicieni, apoi de romani, vandali, bizantini, arabi, turci si in final de francezi, tarile au primit mosteniri culturale de la fiecare in parte. Siturile arheologice romane de o valoare inestimabila aflate pe teritoriul acestora va vor oferi o calatorie in timp, cu mai bine de 3000 de ani in urma, dezvaluindu-va o lume demult uitata. Veti descoperi cultura araba foarte bine reprezentata prin medinele si kasbahurile locale si cele aproximativ 700 de monumente ce includ palate, moschei, scoli islamice si fantani care stau marturie acestui trecut glorios. Cadrul natural al acestor tari va va dezvalui aproape toate formele de relief, cu peisaje de o frumusete extraordinara, de la oazele naturale din Muntii Atlas, pana la cei 3300 km de coasta la Marea Mediterana, de la dunele nesfarsite ale desertului Sahara pana la Chott el Djerid, cel mai mare lac sarat secat din Nordul Africii care ofera vizitatorilor culori care se schimba de la o ora la alta. Cu peste 300 de zile insorite pe an, Nordul Africii va asteapta sa-i descoperiti misterele!

 

Perioada: 30.09 - 13.10.2024

 

Ziua 1 / 30.09.2024: Bucuresti - Istanbul - Oran

intalnire cu conducatorul de grup la aeroportul Henri Coanda, la ora 06:30 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Turkish Airlines). Plecare spre Istanbul cu compania Turkish Airlines, zbor TK 1044 (09:35 / 11:00), de unde se va pleca cu zborul TK 493 (13:30 / 15:40) spre Oran, al doilea oras ca marime al Algeriei, important centru economic al tarii, cunoscut mai ales datorita asocierii sale cu personalitati care aproape ca nu mai au nevoie de prezentare. Yves Saint Laurent, celebrul designer de moda s-a nascut aici, Albert Camus, premiul Nobel pentru literatura 1957, tot de origine algeriana, scrie aici celebrul sau roman Ciuma si tot aici se desfasoara festivalul de muzica traditionala rai, pe scena caruia, printre altii, s-a facut remarcat regretatul Rachid Taha. influentat de puternicele dinastii care au stapanit Marocul, dominat vreme de 300 de ani de spanioli, a caror prezenta se face simtita in impunatorul Fort Santa Cruz, reconstruit dupa cutremurul din anul 1790, Oranul devine, incepand cu prima jumatate a sec. al XVIII-lea, un important oras colonial francez, marturia influentei metropolei ramanand inca in bulevardele largi, cu cladiri care le imita si le copiaza pe surorile aflate pe teritoriul hexagonului. Cina si cazare la Hotel Rodina 5* (sau similar 5*).

Ziua 2 / 01.10.2024: Oran - Tlemcen - Oran

Mic dejun. Plecare spre Tlemcen, oras in care influentele berbere, arabe, andaluze, otomane si franceze se intrepatrund armonionios, rezultatul convergentei acestora fiind varietatea si bogatia arhitectonica ce caracterizeaza acest loc. Vom vizita Palatul El Mechouar, un exemplu tipic de eclectism mauro-andaluz, adeseori comparat cu resedintele regale din Spania construite in aceeasi perioada. initial intemeiat la inceputul sec. al XI-lea de catre conducatorii berberi ai dinastiei almoravide, care isi aveau capitala in Marrakesh, acesta devine in sec. al XIII-lea resedinta principala a Regatului Zayyanid, care avea sa stapaneasca nord-estul Algeriei pana la sosirea cuceritorilor otomani. Dupa vizitarea minunilor create de mana omului, va urma momentul ca cele produse de milenii de catre fortele naturii sa ne uimeasca. Pentru aceasta vom merge in Parcul National Tlemcen, unul dintre cele mai recente parcuri deschise in Algeria, inclus in urma cu trei ani pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Vom vizita grotele Ain Beni Adde, ce au o vechime de peste 65.000 ani si care constituie una dintre cele mai importante atractii naturale ale nordului Algeriei. Ultimele obiective pe care le vom vizita la sfarsitul zilei, mausoleul si moscheea Sidi Boumediene, au o importanta majora atat pentru credinciosii musulmani cat si pentru iubitorii arhitecturii locale. Acestea au fost edificate la sfarsitul sec. al XIV-lea in memoria sfantului cu acelasi nume, creditat ca fiind cel care a adus doctrina mistica sufita in Africa de Nord, in sec. al XII-lea. intoarcere la Oran pentru cina si cazare la Hotel Rodina 5* (sau similar 5*).

Ziua 3 / 02.10.2024: Oran - Alger

Mic dejun. Deplasare spre Alger, capitala tarii si cel mai mare oras al acesteia, care ocupa o pozitie strategica pe tarmul Marii Mediterane. Acesta a fost fondat in urma cu aproape 2500 de ani de catre fenicieni, devenind apoi un important centru politic si administrativ atat in timpul bizantinilor cat si al otomanilor. incepand cu sec. al XV-lea, atinge rangul de capitala a tarii, cand devine centrul politic al unei provincii autonome din cadrul Imperiului Otoman, temuta in intreg bazinul mediteranean datorita actelor de piraterie pe care le comitea si isi mentine acest statut atat in timpul dominatiei franceze cat si dupa dobandirea independentei tarii. Odata ajunsi in Alger ne vom indrepta spre vechiul cartier istoric al orasului pentru o vizita pietonala a casbahului care, pastrand inca arhitectura islamica si structura urbana specifica medinelor arabo-berbere, a fost inclusa in Patrimoniul Mondial UNESCO. Vom vizita apoi Bazilica Notre Dame d'Afrique, cel mai reprezentativ monument de arhitectura catolica din oras, construita de francezi in a doua jumatate a sec. al XIX-lea, aceasta fiind situata pe un promontoriu care domina marea. Cina si cazare la Hotel El Aurassi 5* (sau similar 5*).

Ziua 4 / 03.10.2024: Alger - Tipaza - Alger

Mic dejun. Vom incepe ziua cu deplasarea spre orasul Tipaza, situat la o distanta de 70 km fata de Alger, unde vom vizita asa numitul "Mormant al Crestinului", in realitate un mausoleu care dateaza din perioada imperiala romana. De aici ne vom indrepta spre situl arheologic roman situat pe malul marii, la poalele muntelui Chenoua si care din anul 2002 este inscris pe lista Patrimoniului UNESCO. La intoarcerea in Alger vom face un tur panoramic al orasului pe parcursul caruia vom vedea printre altele Oficiul Postal, aflat in centrul nou, precum si Monumentul Martirilor, ridicat in memoria celor cazuti in timpul razboiului de independenta impotriva puterii coloniale franceze. Cina si cazare la Hotel El Aurassi 5* (sau similar 5*).

Ziua 5 / 04.10.2024: Alger - Djemila - Constantine

Mic dejun. in aceasta zi ne vom indrepta spre orasul Djemila, unde vom vizita unul dintre cele mai bine conservate situri romane din intreg nordul Africii. initial cunoscuta sub numele de Cuicul, avand rol de simpla garnizoana destinata gazduirii soldatilor, asezarea devine un important centru comercial, la constructiile deja existente adaugandu-se in timpul perioadei crestine elemente arhitectonice specifice functiunilor religioase. La sfarsitul perioadei romane locul este abandonat, amintirea acestuia pastrandu-se insa si in timpul dominatiei musulmane, cand numele ii este schimbat in Djemila, in traducere, cea frumoasa. Dupa ce vom strabate situl arheologic, vom vizita si Muzeul de Arheologie local care gazduieste unele dintre cele mai frumoase si mai bine pastrate mozaicuri romane din lume. Ne vom indrepta apoi spre Constantine pentru cina si cazare la Hotel Marriott 5* (sau similar 5*).

Ziua 6 / 05.10.2024: Constantine - Timgad - Constantine

Mic dejun. Dimineata vom pleca spre Timgad, un alt sit roman important, despre care putem spune ca este indirect legat si de istoria noastra, pentru ca a fost fondat in preajma anului 100 de catre imparatul Traian, pentru a cinsti astfel memoria parintilor sai. O caracteristica importanta a orasului si care il face aparte este planul sau de constructie, prevazut cu strazi principale, care se intersecteaza in unghiuri drepte, aspect care coroborat cu bogatia de artefacte prezente aici, au dus la inSCRIEREa sa in Patrimoniul Mondial UNESCO incepand cu anul 1982. Dupa-amiaza ne vom intoarce in Constantine pentru cina si cazare la Hotel Marriott 5* (sau similar 5*).

Ziua 7 / 06.10.2024: Constantine - Annaba

Mic dejun. in prima parte a zilei vom vizita orasul Constantine, supranumit datorita arhitecturii sale aparte, adaptata reliefului accidentat, orasul podurilor. Cunoscut in trecut si sub numele de Cirta, atribuit in perioada cand facea parte din regatul Numidiei, acesta este colonizat de catre romani sub Cezar si Augustus dar actuala denumire provine de la imparatul Constantin cel Mare care a jucat un rol important in extinderea acestei urbe. Nenumaratele vestigii prezente in oras si in apropierea acestuia, au dus la deschiderea la inceputul secolului trecut a Muzeului orasului, in momentul de fata acesta avand rang de Muzeu National. Dupa vizitarea muzeului ne vom indrepta spre cel mai cunoscut monument al orasului, Moscheea Emirului Abdelkader, una dintre cele mai mari din tara si de asemenea, sediul uneia dintre cele mai mari universitati islamice. Dominand orasul de la inaltimea minaretelor sale gemene, moscheea cinsteste memoria celui mai important lider religios si militar algerian, ale carui eforturi in lupta impotriva expansiunii coloniale franceze i-au adus titlul de "Sfant printre printi si print intre sfinti". Dupa-amiaza ne vom indrepta spre Annaba, localitate cunoscuta in trecut sub numele de Hippo si indisolubil legata de unul dintre cei mai renumiti parinti si doctori ai bisericii, Sfantul Augustin, patronul orasului care si-a gasit sfarsitul si a fost canonizat in catedrala al carui episcop era. Constructia initiala nu s-a mai pastrat, dar in apropierea ruinelor ei s-a construit la sfarsitul secolului trecut o bazilica cu statut de pro-catedrala, pe care o vom vizita inainte de a ne indrepta pentru cina si cazare la Hotel Sheraton 5* (sau similar 5*).

Ziua 8 / 07.10.2024: Annaba - Tabarka - Dougga - Tunis

Mic dejun. Plecare spre Oum Teboul, punctul de frontiera pe unde vom trece in Tunisia, dupa care ne vom indrepta pe jos spre Tabarka unde vom schimba autocarul cu care ne vom continua drumul spre Tunis. Pe traseu ne vom opri pentru a vizita situl arheologic Dougga, vechea Thugga, cel mai maiestuos din Tunisia si cel mai bine pastrat din Magreb, inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO in anul 1997. La inceput o importanta colonie, Thugga devine unul dintre cele mai importante orase ale regatului Massinissa, iar dupa caderea Cartaginei in anul 146 i.Hr., a preferat alianta cu cuceritorul roman. Orasul a crescut rapid si a contribuit la ascensiunea generala a Africii romane in secolele II si III. Itinerarul zilei va continua spre Tunis, a carui istorie dateaza din vremuri antice, atunci cand in urma cu aprox. 3000 de ani a fost fondata asezarea feniciana Tunes, apartinand statului Cartaginez. Ocuparea acestor teritorii in anul 695 de catre arabi si construirea canalului care leaga asezarea de mare, a dus la dezvoltarea capitalei, Tunisul devenind astfel oras-port. Cina si cazare la Hotel Laico 5* (sau similar 5*).

Ziua 9 / 08.10.2024: Tunis - Cartagina - Sidi Bou Said - Hammamet

Mic dejun. Dimineata vom porni intr-o calatorie fascinanta prin medina din Tunis, vechiul oras cu stradute inguste, in care vom putea descoperi frumoasele magazine ale artizanilor locali. in limba araba, "souk" inseamna piata, iar "medina", oras, care in zilele noastre este inca locuita fiind in acelasi timp si un enorm loc pentru cumparaturi traditionale. in continuarea zilei ne vom deplasa spre Cartagina, oras dezvoltat dintr-o colonie feniciana din primul mileniu i.Hr. intr-o capitala superba a unui mare imperiu. Astazi numele de Cartagina este purtat de cartierul de lux al orasului Tunis, unde se afla si Palatul Prezidential. Cartagina a fost intemeiata de catre negustorii fenicieni in anul 814 i.Hr. si conform legendei, de catre printesa Dido (sau Elisa), sora lui Pigmalion. Cetatea a avut o istorie tumultoasa, fiind cucerita de toate marile puteri ale vremurilor, printre care ii putem enumera pe romani, vandali, bizantini, arabi si turci. Desi a fost ravnita, disputata si chiar rasa de pe fata pamantului in sec. al II-lea i.Hr., cetatea a fost reconstruita ori de cate ori a fost necesar controlul Africii de Nord dintr-un singur loc. Colonia a ajuns sa aiba o mare importanta economica, ce rivaliza cu cea a metropolelor feniciene. intre anii 650 - 308 i.Hr. forma de guvernamant a fost monarhia, iar intre anii 308 - 146 i.Hr., a fost republica oligarhica condusa de un senat cartaginez. in jurul ei s-a format un adevarat imperiu, cea mai mare forta maritima din Mediterana Occidentala pana la Razboaiele Punice cu Republica Romana. Vom vizita vechiul port, baia antonina si teatrul. Vom face apoi o scurta oprire in satul maur Sidi Bou Said cu casutele sale albe cu albastru care pastreaza farmecul si linistea din trecut, dupa care ne vom indrepta spre Yasmine Hammamet pentru cina si cazare la Hotel Radisson Blu 5* (sau similar 5*).

Ziua 10 / 09.10.2024: Hammamet - El Djem - Gabes - Matmata - Douz

Mic dejun. in aceasta zi ne vom indrepta spre El Djem, unde vom vizita al treilea amfiteatru ca marime si cel mai bine conservat din lume. Este cunoscut faptul ca amfiteatrul a fost construit intre anii 230 si 238 la comanda oficialului imperial Gordian si ca la vremea respectiva putea gazdui peste 30.000 de spectatori, insa motivul pentru care un edificiu de o asemenea capacitate a fost construit in aceasta zona teoretic fara importanta pentru Imperiul Roman este inca un mister pentru arheologi. in anul 238 Gordian s-a sinucis, iar edificiul a ramas neterminat, dar a fost extrem de bine conservat pana in zilele noastre. Aici, spre deosebire de Coloseumul de la Roma, veti putea pasi in arena care in antichitate a fost scena de lupta a gladiatorilor si veti putea vizita incaperile din subteran in care gladiatorii asteptau intrarea in arena. in continuarea zilei ne vom indrepta spre Gabes, considerat a fi poarta tunisiana catre sud, o oaza de verdeata langa mare, care dateaza din timpul fenicienilor. Pe aceste locuri, colonistii veniti din Fenicia au construit un oras satelit al marii Cartagina. Romanii au sprijinit dezvoltarea orasului chiar dupa caderea Cartaginei, folosindu-l ca centru de export al cerealelor si fructelor catre Roma. Ne vom deplasa apoi catre Matmata, unde vom vizita zona renumitelor locuinte troglodite. Cunoscuta pentru peisajul selenar, Matmata este poate cea mai renumita zona din Desertul Sahara, datorita berberilor care au decis sa locuiasca aici in case sapate in pamant. in realitate, construite dupa modelul vilelor romane, aceste case pastreaza o temperatura medie de 22o C de-a lungul anului, indiferent de temperaturile extreme ale desertului, prea ridicate vara sau prea scazute iarna. Locul, de un pitoresc aparte, l-a inspirat pe Steven Spielberg care a filmat aici scene din filmul indiana Jones. in finalul zilei vom ajunge la Douz, unde cei care doresc vor putea face optional, o plimbare pe camila, o experienta de aproximativ o ora, in care veti simti cu adevarat Desertul Sahara cu dunele sale nesfarsite de nisip. Cina si cazare la Hotel Sun Palm 4* (sau similar 4*).

Ziua 11 / 10.10.2024: Douz - Chott el Jerid - Tozeur   

Mic dejun. Dimineata vom porni spre Chott El Djerid, cel mai mare lac sarat secat din Nordul Africii. Cu o suprafata de aprox. 5000 km², aceasta depresiune inchisa, este unul dintre cele mai spectaculoase locuri din Tunisia cu peisaje care se schimba de la un kilometru la altul si de la o ora la alta, lumina creand pe straturile de sare culori si umbre roz, verzi, bleu si albe, transformand lacul intr-o experienta la granita dintre real si imaginar. Oprire pentru fotografii. Traseul zilei ne va purta spre Tozeur cu cei 250 acri de pomi care produc unele dintre cele mai bune fructe din Tunisia. Vom vizita ecomuzeul "Eden Palm", o veche plantatie de palmieri si plimbare in medina din Tozeur recunoscuta pentru arhitectura traditionala, mestesuguri, dar si pentru felul primitor al locuitorilor. Cu sute de palmieri, oaza din Tozeur este cea mai mare din Tunisia, curmalele de aici fiind cunoscute in intrega lume. inca din antichitate, purtand denumirea de Tusuros, oaza a fost un important punct de trecere al caravanelor care strabateau desertul. Vom porni apoi cu jeepurile pana la renumitul Ong Jemel, unde vom recunoaste decorul natural din Razboiul Stelelor. intoarcere in Tozeur pentru cina si cazare la Hotel Palm Beach Palace 5* (sau similar 5*).

Ziua 12 / 11.10.2024: Tozeur - Oasis Mountains - Gafsa - Kairouan - Sousse

Mic dejun. in prima parte a zilei vom porni catre oazele Tamerza si Chebika cu superbele lor cascade naturale. La marginea oazelor se afla linia de fortificatie care traversa tot sudul Magrebului din Libia si pana in Maroc. Vom ajunge apoi la renumitul canion Mides, unde vom face o oprire pentru a admira peisajul, dupa care vom vedea dunele Lariguett, unde s-au filmat scene din filmele Pacientul Englez. Ne vom deplasa in continuare spre Gafsa, de unde ne vom indrepta spre Kairouan, fosta capitala a Maghrebului, al IV-lea oras ca importanta religioasa in lumea islamica dupa Mekka, Medina si Ierusalim. Kairouanul, a carui denumire provine de la cuvantul Kairwan, care se traduce din limba araba ca baza militara, a fost fondat de renumitul general arab Okba Ibn Nafa, care la sfarsitul sec. al VII-lea a cucerit in numele Islamului tot teritoriul nordului Africii. Desi acesta era scopul initial, orasul a devenit in scurt timp unul dintre cele mai importante centre ale vremii, astfel ca in sec. al X-lea rivaliza cu orase precum Cairo, Damasc sau Cordoba, atat in fumusete cat si ca importanta culturala. in zilele noastre orasul este capitala guvernoratului cu acelasi nume, fiind renumit pentru maiestria cu care sunt tesute covoarele, dar si pentru un deliciu culinar numit Makroud, o prajitura cu pasta de curmale. Vom vizita marea Moschee Sidi Okba, un adevarat punct de reper pentru arhitectura islamica, fosta scoala religioasa din sec. al XVII-lea, bazinele Aghlabite, prin care apa era adusa in oras, reprezentand unele dintre cele mai importante elemente locale de inginerie hidraulica din Evul Mediu, Mausoleul Sidi Sahib, locul in care se afla ramasitele pamantesti ale unuia dintre prietenii profetului Mohamed si bazarul medinei unde vom vedea faimoasele covoare de Kairouan. in finalul zilei vom ajunge in Sousse pentru cina si cazare la Hotel Iberostar Kantaoui Bay 5* (sau similar 5*).

Ziua 13 / 12.10.2024: Sousse - Port El Kantaoui - Tunis

Mic dejun. in prima parte a zilei ne vom bucura de farmecul orasului Sousse, al treilea oras ca marime din Tunisia. Vom incepe cu o plimbare prin medina orasului, construita in sec. al IX-lea, vom vedea apoi Kasbah, zidurile fortificate si Ribat, cel mai vechi fort care la vremea sa i-a adapostit pe luptatorii musulmani care au cucerit Arabia in sec. al VIII-lea. Vom admira in continuare Marea Moschee ce impresioneza prin simplitate atat la interior cat si la exterior. Ne vom deplasa apoi catre El Kantaoui, un sat turistic pitoresc cu plaje superbe si arhitectura traditionala, un complex construit in jurul unui port modern pentru iahturi. Dupa o inedita plimbare prin acest satuc, vom pleca spre Hammamet, un oras-statiune in nordul Tunisiei, pe coasta Marii Mediterane in partea de sud-est a peninsulei Cap Bon din regiunea Nabeul situat la o distanta de 60 km fata de capitala. De la inceputul sec. al XX-lea, Hammamet a devenit o statiune apreciata de turisti datorita plajelor sale intinse. Ca majoritatea oraselor tunisiene si Hammamet-ul are o medina inconjurata de fortificatii datand din sec. al XV-lea, o fortareata si nelipsitul souk. Cina si cazare la Hotel Laico 5* (sau similar 5*).

Ziua 14 / 13.10.2024: Tunis - Istanbul - Bucuresti

Mic dejun. Plecarea spre Istanbul cu compania Turkish Airlines, zbor TK 662 (10:20 / 15:15), de unde se va pleca spre Bucuresti cu zborul TK 1045 (19:00 / 20:20).

 

TARIF: 2970 EURO / loc in camera dubla; Supliment single: 880 EURO

(tarif cu toate taxele incluse, valabil pt. un grup minim de 24 turisti; pt. 15-23 turisti, tariful se va majora cu 250 euro/pers.)

 

TARIFUL INCLUDE:

- transport continental cu avionul pe rutele: Bucuresti - Istanbul - Oran si Tunis - Istanbul - Bucuresti cu compania Turkish Airlines

- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti

- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile continentale (pot suferi modificari)

- 13 nopti de cazare in hoteluri de 5* si 4*

- mesele mentionate in program: 13 mic dejunuri si 13 cine

- transferurile, tururile si excursiile mentionate in program

- taxe de intrare la obiectivele mentionate in program

- vizita la Sidi Bou Said

- excursie la oazele Tamerza si Chebika

- ghizi locali

- conducator roman de grup

- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

 

NOTA: Taxele de aeroport incluse in tarif sunt cele valabile la data lansarii programului. in situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

TARIFUL NU INCLUDE:

- taxa de viza Algeria: 90 euro/pers. (se achita in agentie)

- taxe de iesire de pe aeroporturi, numai daca se aplica

- taxele de oras (unde se percep) se achita, la receptia hotelurilor, individual

- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi in cadrul meselor etc.

- bacsisuri: 60 euro/pers. pentru ghizii locali si soferi, mai putin pentru bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire); bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale

- excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de 15 participanti, tarifele acestora fiind informative; in functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerul local

  • plimbare cu camilele in Desertul Sahara: 15 euro/pers. (se achita in circuit)

 

IMPORTANT! Recomandam incheierea unei Asigurari MEDICALE si STORNO de calatorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei, inCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19. Asigurarile MEDICALE si STORNO de calatorie se pot incheia la orice companie de asigurari care asigura acest serviciu; suma platita pentru asigurare nu este returnabila. Daca aveti nevoie de asistenta pentru a va alege asigurarea de calatorie potrivita, echipa noastra de consultanti va sta la dispozitie.

 

ACTE NECESARE:

- pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei

- 2 fotografii recente, format 3,5 x 4,5 cm

- asigurare medicala

- extras bancar cu minim 1000 euro

 

CONDITII DE INSCRIERE:

- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor 

- diferenta de pana la 50% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 60 de zile inainte de data plecarii

- diferenta de pana la 100% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 30 de zile inainte de data plecarii

- turistul va incheia cu agentia << Contractul de prestari servicii turistice >>, la care prezentul program este parte

- in momentul semnarii << Contractului de prestari servicii turistice >>, turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti

 

OBSERVATII:

- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite CONDITII obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora

- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfasoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid turistic

- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari

- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale

- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie si la cererea sa, va fi asistat de conducatorul de grup

- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program

- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil

- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ratiuni de securitate, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, CONDITII meteo nefavorabile etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- asezarea turistilor in autocar se va face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor, iar cei care au achitat supliment de single pentru cazare NU beneficiaza de 2 locuri in autocar

- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducatorii de grup vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora

- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia ; tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, sau din alta parte, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz, un ghid local; in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauza

- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada si evenimente politice neprevazute, greve etc.

- selectarea preferentiala a locurilor in avion, in cadrul rezervarilor de grup, este de cele mai multe ori supusa unor reguli stricte si difera de la o companie aeriana la alta (se percep costuri suplimentare sau nu este acceptata si/sau se poate face numai cu un anumit timp in avans etc.). Ulterior achitarii unei sume pentru un loc preferential in avion, compania aeriana poate modifica fara preaviz tipul de avion si ca atare se modifica configuratia locurilor in avion, respectiv a locului prerezervat/achitat de catre turist; pentru aceste situatii nu suntem raspunzatori si ne oferim doar sprijinul sa intermediem un dialog cu compania aeriana ce nu garanteaza si solutionarea situatiei

- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti; d) insotitorii minorului sunt obligati sa aiba certificatul de nastere in original al copilului minor, aditional PASAPORTULui si/sau cartii de identitate

- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual

- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

- pentru posesorii de pasapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizelor de la ambasada din Bucuresti; in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurarea medicala si cheltuielile agentiei

- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

- prezentul document constituie anexa la << Contractul de prestari servicii turistice >>